Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 65 €
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 65 €

Kalėdinių dovanų idėjos mėgstantiems praktiškumą

Kalėdinių dovanų idėjos kiekvienais metais tampa vis populiaresne paieška internete artėjant šventėms. Prieš kiekvienas Kalėdas naršome internete ar dairomės po parduotuvių lentynas ieškodami tos vienintelės dovanos, kuri pradžiugintų artimąjį. Dovanų pasiūla didžiulė, bet atrodo viskas jau padovanota ar turima, tad atrasti tikrai vertingą bei tinkamą – nėra lengviausia užduotis. Renkant dovaną artimajam reikėtų žiūrėti praktiškai.

Kokios dovanos pravers namuose, ką dovanoti poroms ar anūkams, kokias dovanas vis dažniau įmonės renkasi darbuotojams? Praktiškomis dovanų idėjomis dalinasi natūralių audinių specialistė, „Flokati” šeimos narė Žydrūnė Ragelė.

Vilnonės kojinės – puikus priedas prie kalėdinės dovanos

Vaikystėje turbūt ne vienas jausdavomės keistai dovanų gavę kojines. Tačiau pastaruoju metu vis labiau populiarėja kojinės, kaip miela smulkmena prie didesnės dovanos. Spalvotos, įdomių raštų kojinės ypatingai mėgstamos jaunų žmonių, todėl tikrai nesuklysite jas dovanodami. Norintiems pasirūpinti pėdų šiluma – atkreipkite dėmesį į kojinių sudėtį. Vilnonės ar medvilninės kojinės šildys pėdas žvarbią žiemą.

vilnonės kojinės vilnonis pledas Flokati dovanų idėjos

Kalėdinės dovanų idėjos vaikams – ne tik žaislai

Pasimesti žaislų parduotuvėse – lengva. Gausybė įvairiausių tipų žaislų gali ir atbaidyti, todėl vis dažniau ieškomos praktiškesnės dovanos.

Ypatingai į tai atsižvelgia mažųjų seneliai, kurie nori pasirūpinti, kad anūkai žiemos metu nesušaltų. Jei tėvai perka žaislus, tai seneliai vis dažniau renkasi rūbus ar aksesuarus mažiesiems. Todėl, vietoj žaislų jie perka šiltas kepures, pirštines, šalikus ar kojines.

Vilnonės šlepetės – praktiška dovana dirbantiems iš namų

Šaltuoju metų laiku namuose praleidžiame vis daugiau laiko, o pandemijos metu daugelis į namus perkėlė ir savo darbo vietas. Juose norisi jaustis jaukiai ir šiltai, ypač šventiniu metu.

Dar viena praktiška dovana – vilnonės šlepetės. Pandemijos metu ši dovana ypač išpopuliarėjo darbdavių tarpe. Pastarieji vis dažniau ieško dovanų, kurios praverstų dirbantiems iš namų, o šlepetės ar vilnonės kojinės tampa vis dažnesne dovana kolegoms.

dovanų idėjos vilnonis pledas vilnonė patalynė

Kalėdinių dovanų idėjos porai – vilnonis pledas

Specialistė teigia, kad populiarėjant darniam vartojimui ir prekėms iš natūralių medžiagų vis dažniau atsisukama į natūralaus pluošto, švelnesnių, gamtos atspalvių gaminius.

Jei ieškote dovanos porai, geras pasirinkimas – antklodė ar pledas. Ypač vėsiuoju metų laiku, kai norisi jaukiai įsisukus kartu žiūrėti filmus. Jei seneliai anūkams dovanoja lauko aksesuarus, tai tėvai vis dažniau jaunoms šeimoms dovanoti renkasi antklodes ar merinosų vilnos pledus.

Jei pora mėgsta aktyvų laisvalaikį ar sportuoti šauni dovana gali būti jogos kilimėlis. Iš natūralios vilnos pagamintas kilimėlis bus puiki dovana aktyviems žmonėms.

Viena populiariausių praktiškų dovanų – rankšluostis

Viena iš populiariausių praktiškų kalėdinių dovanų idėjų jau kelis metus išlieka – vonios ar paplūdimio rankšluosčiai. Renkant rankšluostį labai svarbu atsižvelgti į jo tankį. 500 g/m tankio rankšluosčiai yra populiariausias pasirinkimas, nes gerai sugeria drėgmę ir greitai džiūsta. Tuo tarpu storesni 600-800 g/m tankio rankšluosčiai tiks ne kiekvienam, nes jie džiūsta ganėtinai ilgai.

kalėdinių dovanų idėjos

Šilta vilnonė liemenė

Norintiems pradžiuginti artimą žmogų šiluma, rekomenduojame rinktis vilnonę liemenę. Ji gali būti universali, tinkanti tiek moterims, tiek vyrams. Taip pat galite rinktis iš trumpų arba ilgų liemenių moterims, kurios pagyvins kasdienį įvaizdį ir maloniai šildys.

Vilnones liemenes paprasta prižiūrėti, jų nereikia dažnai skalbti, nes vilna pasižymi natūraliu prasivalymu, užtenka gaminį dažniau palikti prasivėdinti lauke. Taip pat vilna nėra tepli, tad siūlome nebijoti šviesių spalvų!

Dovanų kortelės neapsisprendžiantiems

Vis tiek neišsirenkate dovanos artimajam? Jei bijote suklysti ir padovanoti netinkamą dovaną savo artijamam visuomet galite įsigyti dovanų kortelę. Tuomet dovanos gavėjas galės pats išsirinkti norimą vilnos gaminį. Nuo šiol galite įsigyti tiek fizines, tiek skaitmenines dovanų korteles.

Pamėgtos prekės
Kol kas neturite pasirinkę mėgstamų prekių
Siūlome Jums išbandyti
Skalbiklis vilnai Flokati
Prisijungti
Registruotis