Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 65 €
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 65 €

Chalatai moterims – sudėtis ir modelis, į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Chalatas – būtinas pirkinys, kuris praverčia kiekvienai moteriai. O jeigu jis dar gražus, jaukus, minkštas ir patogus devėti? Tokiame chalate laiką norėsis praleisti nors ir visą dieną. Renkantis naują chalatą nereikėtų to daryti tik pagal grožį, verta atreipti dėmesį į medžiagiškumą, modelį, jo dizainą – tinkamai pasirinkus chalatą devėsite jį ilgai ir jo nesinorės greitai pakeisti.

Chalatai moterims – į ką atkreipti dėmesį renkantis? Įraše žemiau nagrinėjame skirtingas chalatų sudėtis, modelius ir dizainą.

chalatai moterims

Mėgstančioms klasiką – medvilniniai chalatai

Medvilniniai chalatai moterims itin populiarus ir universalus pasirinkimas. Satininiai arba šilkiniai, labai ploni chalatai, atrodo gražiai, tačiau su jais ne visuomet gali būti patogu ir malonu. Pavyzdžiui, tik išėjus iš vonios ir kūnui dar esant drėgnam satininiai arba šilkiniai chalatai nemaloniai limpa prie kūno.

Tuo tarpu medvilniai chalatai suteikia jaukumo, tikra medvilnė yra pralaidi orui, todėl drėgmė yra sugeriama ir išgarinama.

chalatai moterims

Medvilninius chalatus lengva prižiūrėti, juos galima dažnai skalbti ir jie nepraranda savo pirminės išvaizdos. Įprastai medvilniniai chalatai būna dviejų tipų: kilpinio ir puraus arba „vaflinio“ audimo. Purūs medvilninės chalatai pagaminti iš daugybės medvilnės kilpelių, jie itin minkšti ir maloniai glunda prie kūno.

Tuo tarpu „vaflinio“ audimo chalatai sudaryti iš daugybės kvadratėlių, įprastai jie būna plonesni, todėl lengvesni, labiau tinkantys vasaros sezonu.

Chalatai moterims: ieškančioms išskirtinio komforto – vilnoniai chalatai

Vilnoniai chalatai gali skambėti neįprastai, tačiau vieną kartą jį išbandžius grįžti prie kitų audinių chalatų tikrai nebesinorės. Vilna puikiai sugeria ir išgarina drėgmę, joje nesikaupia nemalonūs kvapai ir nešvarumai. Chalatai iš vilnos maloniai šildo iškart juos užsidėjus, tačiau neleidžia kūnui perkaisti, kitaip tariant prisitaiko prie kūno poreikių temperatūros atžvilgiu.

Chalatas Koralas beige

„Flokati“ vilnoniai chalatai moterims gaminami iš specialiai apdirbto prolanos vilnos audinio. Jo technologinio šūkavimo metu paliekamas tik pats ploniausias ir švelniausias vilnos plaukas. Prolanos vilna dažniausiai naudojama kūdikių gaminiams, todėl pasižymi ypatingu švelnumu. Iš šio audinio pagaminti vilnoniai chalatai yra ploni ir lengvi. Jie maloniai glunda prie kūno, nedirgina odos, tad tiks net ir itin jautrios odos savininkėms.

Nepakeičiamas vilnos pliusas – ji nėra tepli, dėl savybių sugerti ir išgarinti drėgmę bei nemalonius kvapus ji ilgai išlieka švari ir gaivi, o dėl lanolino nešvarumai rečiau įsigeria. Todėl chalatus iš vilnos itin paprasta prižiūrėti, patariama juos dažniau palikti išsivėdinti gryname ore, o rimtesnę priežiūrą atlikti tik esant poreikiui ir vadovaujantis gaminio priežiūros etikete.

Chalatas moterims Perlas

Chalato modelis – kas svarbu jį renkantis?

Pats populiariausias – kimono stiliaus chalatas, kuris per liemenį yra sujuosiamas diržu. Chalatai su užtrauktuku bandė užkariauti vartotojų širdis, tačiau jiems visgi teko nusileisti klasikiniam variantui. Tačiau net ir kimono stiliaus chalatų galite rasti pačių įvariausių.

Chalato ilgis. Žemę šluojantys chalatai užtikrins šilumos palaikymą, tačiau su jais ne visuomet gali būti patogu, ypatingai tuomet jeigu chalatą mėgstate nešioti dažniau. Itin trumpi chalatai taip pat gali nepateisinti lūkesčių, todėl vertingiausia rinktis jį iki kelių arba šiek tiek žemiau jų.

chalatai moterims

Chalatas su kapišonu ar be jo? Čia teisingo pasirinkimo nėra, vieni mėgsta apsigaubti kapišonu, kitiems patinka itin stilingai atrodantys chalatai be jo, tuomet didesnis dėmesys krenta apykaklei.

Chalato kišenės. Chalatai be kišenių gaminami itin retai, tačiau ir neveltui, juk jos praverčia praktiškai visada! Stilingiau atrodo kišenės, kurių nesimato išorėje. Rinkdamiesi chalatą atkreipkite dėmesį į kišenių gylį. Verčiau rinktis jas didesnes, taip būsite tikri, kad iš jų neiškris daiktai, pavyzdžiui, telefonas.

Medžiagos storis. Rinkdamiesi chalato storį, atkreipkite dėmesį į tai, kokia temperatūra vyrauja namuose ir būtinai atsižvelgiant į asmeninius pomėgius bei poreikius. Jei esate veiklesnė ir namuose šilčiau, patariama rinktis plonesnės medžiagos, lino ar šilko, chalatus. Jei mėgstate ramiau leisti dienas, vakarais daugiau paskaityti ar ramiai žiūrėti filmą – geriau rinkitės storesnį, medvilninį ar vilnonį, chalatą.

Chalatai moterims ir vyrams

Chalatai moterims – ar reikia derinti spalvą?

Medvilninių chalatų moterims spalvinis spektras itin platus. Jų galima rasti vienspalvių ryškesnių ar neutralių spalvų, papuoštų įvairiais piešiniais ir pan. Chalatą galima rinktis arba pagal patinkančias spalvas, arba derinant prie namų dizaino, vonios.

Ypatingai populiarūs šviesūs tonai, jie asocijuojasi su poilsiu, ramybe. Šią tendenciją įtvirtino įvairūs SPA centrai.

Kalbant apie vilnonius chalatus moterims pasirinkimas gali būti mažesnis. Vilna gali būti dažoma, bet tai natūralus pluoštas, kuris iš esmės būna žemiškesnių atspalvių: įvairių tonų rusvos, baltos. Tokių atspalvių chalatai dera prie įvairių namų dizainų, interjero detalių.

Medvilniniai chalatai moterims

Chalatą galite derinti prie šlepečių spalvos, būtent šis derinys dažniausiai dėvimas drauge!

Be chalato būtų sunku įsivaizduoti dažnos moters namus. Su juo prasideda ir baigiasi bene kiekviena diena. Tinkamai pasirinkus chalatą jį dėvėsite ilgai ir nenorėsite keisti. Jei planuojate atsinaujinti šį rūbą, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į modelį ar spalvą, bet ir medžiagas, iš kurios jis pagamintas.

Jei reikia pagalvos išsirenkant norimą chalatą visuomet laukiame jūsų klausimų eprekyba@flokati.lt ar telefonu +370 633 11 550

Pamėgtos prekės
Kol kas neturite pasirinkę mėgstamų prekių
Siūlome Jums išbandyti
Vilnonės pirštinės Lava
Prisijungti
Registruotis